De digitale brochure

Een digitale brochure heeft dus heel wat voordelen. Het leuke eraan is dat je die doorbladert als een boek. De oplossing is zowel ecologisch als kosten besparend. In deze tijd van ecologisch denken is dit mooi meegenomen.

Neem nu dat je een leuke brochure produceerde om je unieke product te etaleren. Die folders of brochures gaan ofwel in de post, liggen in je zaak of op een andere locatie. De exemplaren die je per post verstuurd komen uiteraard bij je klanten of mogelijke geïnteresseerden terecht. Een degelijke brochure weegt toch al rap iets meer dan 100 g. Je weet dus wat dit gaat kosten aan druk en verzendingskosten.

Per e-mail is dit in principe gratis. Je kunt ook een leuke gadget verzinnen zoals een gepersonifieerde usb stick. Daarop laad je de brochure. Geïnteresseerden kunnen de publicatie doorbladeren. De brochure wordt niet weggegooid. Er blijft altijd een usb stick over die voor andere doeleinden wordt gebruikt. Iedere keer dat deze gadget wordt gebruikt, komt je bedrijf in de aandacht. Een bedrukte usb stick heb je al vanaf € 1.20.

Daarnaast kun je de elektronische brochure op je website zetten. Dan hoef je eigenlijk geen bestanden te versturen. Enkel de link per e-mail. Geen nood, de brochure komt perfect tot zijn recht zowel op een computerscherm, als op een tablet of op een smartphone.

Je kan hier ook redelijk ver in gaan. In een digitale brochure kunnen we foto’s vervangen door bedrijf- of leverancier video’s.

Op die manier kom je als bedrijf op een originele manier over op geïnteresseerden en steun je een groene trend. Je verbruikt minder papier en werkt eveneens minder lucht vervuilend omdat je publicaties elektronisch worden bedeeld en niet via de weg.

Dit is een voorbeeld van een digitale brochure. Klik op de cover om de uitgave te openen.

Geef nu eerlijk toe. Dit effect is toch een stuk leuker dan een doods pdf bestand waar de meeste van je concullegas mee voor de dag komen.

Er kan een hoop aan gepersonaliseerd worden. Zoals de achtergrond, toepassen van je huisstijl, toevoegen van video’s enz…

Wat heb ik nodig om je persoonlijke e-brochure te realiseren?

  • de brochure in pdf formaat
  • logo’s en voorbeeld van je huisstijl
  • eventuele video’s die een plaats in de nieuwe versie moeten vinden.