De elektronische brochure

Je produceerde een leuke brochure om je unieke product te etaleren. Die folders of brochures gaan ofwel in de post, liggen in je zaak of op een andere locatie. De exemplaren die je per post verstuurd komen uiteraard bij je klanten of mogelijke geïnteresseerden terecht. Maar een degelijke brochure weegt toch al rap iets meer dan 100 g. Je weet dus wat dat gaat kosten.

Per e-mail is dit in principe gratis. Je kunt ook een leuke gadget verzinnen zoals een gepersonifieerde usb stick. Daarop laad je de brochure. Geïnteresseerden kunnen de publicatie doorbladeren. De brochure wordt niet weggegooid. Er blijft altijd een usb stick over die voor andere doeleinden wordt gebruikt. Iedere keer dat deze gadget wordt gebruikt, komt je bedrijf in de aandacht. Een bedrukte usb stick heb je al vanaf € 1.20.

Daarnaast kun je de elektronische brochure op je website zetten. Dan hoef je eigenlijk geen bestanden te versturen. Enkel de link per e-mail.

Een elektronische brochure heeft dus heel wat voordelen. Voornamelijk ecologisch en kosten besparend.

Je kan hier ook redelijk ver in gaan. Een e-brochure verwerken en foto’s vervangen door bedrijf- of leverancier video’s behoort ook tot de mogelijkheden.

Op die manier kom je als bedrijf op een originele manier in de kijker van geïnteresseerden en steun je een groene trend. Je verbruikt minder papier en werkt eveneens minder lucht vervuilend omdat je publicaties elektronisch worden bedeeld en niet via de weg.

Dit is een voorbeeld van een elektronische brochure. Klik op de cover om de uitgave te openen.

Geef nu eerlijk toe. Dit effect is toch een stuk leuker dan een doods pdf bestand waar de meeste van je concullega’s mee voor de dag komen.

Er kan een hoop aan gepersonaliseerd worden. Zoals de achtergrond, toepassen van je huisstijl, toevoegen van video’s enz…

Wat heb ik nodig om je persoonlijke e-brochure te realiseren?

  • de brochure in pdf formaat
  • logo’s en voorbeeld van je huisstijl
  • eventuele video’s die een plaats in de nieuwe versie moeten vinden.