web analytics
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

tel +32 (0)50 62 10 52
E-mail: info@rdfc.be

Goedkoop internationaal betalen met Ebury

Moet dat echt zo duur zijn?

Het is niet te verwonderen dat je onaangenaam verrast bent wanneer je de kosten ziet die banken in rekening brengen voor internationale betalingen buiten de SEPA-zone. Soms krijg je zin om je de haren uit het hoofd te trekken. Die kosten zijn om plat achterover te vallen.

Vroeger was het normaal om gemiddeld 60 euro of meer te betalen voor een internationale transactie, maar het kan veel goedkoper. Als je wilt weten hoe? Lees dan verder.

EBURY: de oplossing voor internationale betalingen buiten de Eurozone.

Ben je nog niet bekend bent met EBURY? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken.

EBURY biedt namelijk veel voordelen, waaronder:

  • Een betere wisselkoers dan de meeste banken;
  • Een maximale transactiekost van 5 euro, en gratis vanaf € 3000;
  • Mogelijkheid om open termijncontracten af te sluiten;
  • Trade finance waarbij je financiering krijgt voor 150 dagen.

Een betere wisselkoers met Ebury.

De wisselkoers die gehanteerd wordt, ligt lager dan die van de meeste banken. Dit kan een groot verschil maken, vooral bij transacties met exotische valuta zoals de CFA, de Nigeriaanse Naira, de Thaise Baht en de Chinese Yuan Renminbi. Door direct te handelen in deze valuta voorkom je dubbele wisselkoersen en de extra kosten die hiermee gepaard gaan.

De truc met de duif.

Voor deze exotische munten zetten de meeste banken het bedrag om in US Dollar om het daarna om te zetten in de munt waarmee je wilt betalen. Het spreekt voor zich dat je telkens kosten en commissies betaalt. Bij Ebury valt deze tussenstap weg.

Ebury rekent lage transactiekosten

Ja, je leest het goed. Voor internationale transacties betaal je slechts 5 euro. Alle kosten, zoals SWIFT en wisselcommissie, zijn inbegrepen in de wisselkoers. Dit betekent dat goedkoop internationaal betalen wel degelijk mogelijk is. Bedraagt de transactie meer dan € 3000 dan is dit zelfs gratis.

Als je meerdere internationale transacties per jaar uitvoert spaar je met Ebury een pak geld.

Open termijncontracten

Met open termijncontracten kun je de verkoopprijs van je producten of diensten garanderen tegen koerswijzigingen. Bij EBURY kun je een open termijncontract afsluiten tegen de meest gunstige koers. Je hoeft niet het hele bedrag in één keer te betalen, maar je hebt wel toegang tot het geld wanneer je het nodig hebt.

Je enige verplichting is dat het hele bedrag op de vervaldatum moet zijn opgenomen. Het geld is echter meteen beschikbaar zodra je het nodig hebt.

Voorbeeld: je sluit een contract af voor 100.000 USD dat op 31 december 2023 vervalt tegen een koers van 1,05. Je ontvangt maandelijks een factuur van 2000 USD. Je gebruikt enkel het bedrag dat je nodig hebt, wat neerkomt op 1904 euro per transactie. Het resterende bedrag blijft veilig in je cashflow.

Als je meer informatie wilt over EBURY, klik dan op het logo hieronder om de elektronische brochure te openen. Wil je meer informatie die op je bedrijf is afgestemd, stuur dan het onderstaande formulier door.

goedkoop internationaal betalen met eburyTrade Finance

Dit is wat complexer. In het kort komt het erop neer dat EBURY je import gratis financiert gedurende 150 dagen. Voor meer info klik hierboven voor de brochure.

Met deze formule kun je niet alleen je winstmarge verzekeren maar verhogen zonder aan je cashflow te raken. Dit is geen win – win situatie. maar een WIN – WIN – WIN situatie. Dit kom je in deze moeilijke tijden niet veel tegen.

Wil je meer doelgerichte informatie hoe je met EBURY goedkoop internationaal kunt betalen. Stuur dan onderstaand formulier door. Je wordt snel gecontacteerd door een medewerker om een pasklare mogelijkheid te bespreken.

Maak hier je keuze hoe je wenst gecontacteerd te worden.