Goedkoop internationaal betalen

Moet dat zoveel kosten?

Het zou me niet verwonderen dat je, je ofwel de haren uit het hoofd trok of plat achteroverviel als je op je bankrekening de kosten zag die een bank je aanrekent voor een betaling buiten de SEPA-zone.

Gemiddeld 60 Euro of meer voor een transactie? Vroeger was dit gewoon. We wisten niet beter. Als je nu verder leest zal je merken dat het ook veel, veel goedkoper kan.

Voer je internationale betalingen buiten de Eurozone uit met EBURY. Deze instelling doet je wellicht geen belletje rinkelen. Het zal wel het belletje van je kassa laten rinkelen.

Bij EBURY spaar je meer dan één keer geld uit.

  • Je krijgt een betere koers dan wat je vertrouwde bank je geeft;
  • De transactie kost maximaal 5 Euro en is gratis vanaf € 3000;
  • Je kan open termijncontracten afsluiten;
  • Trade finance waarbij je een financiering van 150 dagen krijgt.

Betere koers

De koers van Ebury ligt lager dan wat je van je bank krijgt. Dit kan voor bepaalde munten een serieus verschil maken. Transacties in exotische munten zoals de CFA, de Nigeriaanse Naira, de Thaise Baht en de Chinese Yuan Renminbi zijn mogelijk. Dit voorkomt dat je dubbele wisselkoersen betaalt. De meeste banken zetten deze munten om van Euro naar Dollar of Pond en dan pas naar de munteenheid van je begunstigde. Telkens rekenen ze wel wissel commissie etc. aan.

Kost van de transactie

Ja, je leest het goed. Voor kleine bedragen is dit slecht 5 Euro. Alle kosten zoals SWIFT, wissel commissie etc. zijn inbegrepen in de koers die je krijgt. Goedkoop internationaal betalen is dus wel degelijk mogelijk.

Hoeveel spaar je op jaarbasis uit als je meerdere transacties uitvoert.

Open termijncontracten

Om je verkoopprijs te garanderen tegen koerswijzigingen sluit je een termijncontract af. Een bepaald bedrag aan een bepaalde koers die op een vooraf afgesproken datum beschikbaar is.

Het voordeel is dat je zeker bent van de koers. Het nadeel, je kunt pas op die datum over het bedrag beschikken en je moet het hele bedrag meteen ophoesten.

Bij EBURY kun je een open termijncontract afsluiten. Als je weet dat je op jaarbasis bv 100.000 USD zal nodig hebben, dan sluit je een open termijncontract af aan de meest gunstige koers. Het voordeel is dat dit bedrag beschikbaar is zonder dat je de hele hap moet betalen.

Je hebt maar 1 verplichting. Het hele bedrag moet ten laatste op de vervaldatum zijn opgenomen. Het is echter wel meteen beschikbaar.

Voorbeeld. Je sluit een contract af voor 100.000 USD dat vervalt op 31 december 2021 aan een koers van 1,85. Je krijgt per maand een factuur van 2000 USD. Dan gebruik je dit potje. Je betaalt maar hetgeen je ervan gebruikt. Dus 1688 Euro per transactie. De rest blijft veilig in je cashflow.

Als je hieronder op het logo klikt opent zich de elektronische brochure die een en ander duidelijker maakt. Wil je meer gerichte informatie voor je bedrijf, stuur dan het onderstaande info formulier door.

goedkoop internationaal betalenTrade Finance

Dit is wat complexer. In het kort komt het erop neer dat EBURY je import gratis financiert gedurende 150 dagen. Voor meer info klik hierboven voor de brochure.

Je kunt met Ebury je winstmarge niet alleen verzekeren maar ook nog verhogen zonder aan je cashflow te raken. Dit is geen win – win situatie. Dit is een WIN – WIN – WIN situatie. In deze moeilijke tijden kom je dat dus niet veel tegen.

Wil je meer doelgerichte informatie hoe je goedkoop internationaal kunt betalen. Stuur dan onderstaand formulier door. Je wordt dan zo snel mogelijk gecontacteerd door een medewerker van Ebury om de pasklare mogelijkheden te bespreken.

Maak hier je keuze hoe je wenst gecontacteerd te worden.