Goedkoop internationaal betalen met Ebury

Het zou me niet verwonderen dat je, je ofwel de haren uit het hoofd trok of plat achterover viel als je op je bankrekening de kosten zag die een bank je aanrekent voor een betaling buiten de SEPA zone.

Gemiddeld 60 Euro of meer voor een transactie? Vroeger was dit gewoon. We wisten niet beter. Als je nu verder leest zal merken dat het ook veel, veel goedkoper kan.

Voer je internationale betalingen buiten de Eurozone uit met EBURY. Deze instelling doet je wellicht geen belletje rinkelen. Het zal wel het belletje van je kassa laten rinkelen.

Bij EBURY spaar je meer dan één keer geld uit.

– je krijgt een betere koers dan wat je vertrouwde bank je geeft;
– de transactie kost maximaal 5 Euro en is gratis vanaf 3000 Euro;
– je kan open termijn contracten afsluiten;
– trade finance waarbij je een financiering van 150 dagen krijgt.

Betere koers

De koers van Ebury ligt lager dan wat je van je bank krijgt. Dit kan op voor bepaalde munten een serieus verschil maken. Ze kunnen ook betalingen uitvoeren in exotische munten zoals de CFA, de Nigeriaanse  Naira, de Thaise Baht en de Chinese Yuan Renminbi. Dit voorkomt dat je dubbele wisselkoersen moet betalen. Want de meeste banken zetten dit om van Euro naar Dollar of Pond en dan pas naar de munteenheid van je begunstigde. Telkens rekenen ze wel wissel commissie etc aan.

Kost van de transactie

 Ja, je las het goed. Voor kleine bedragen is dit slecht 5 Euro. Alle kosten zoals SWIFT, wissel commissie etc zijn inbegrepen in de koers die je krijgt.

Maak even een berekening hoeveel geld je dit op jaarbasis van schelen als je verschillende transacties moet uitvoeren.

 

Open termijn contracten

Om je verkoopprijs te garanderen tegen koers wijzigingen sluit je een termijncontract af. Een bepaald bedrag aan een bepaalde koers die op een vooraf afgesproken datum beschikbaar is.

Het voordeel is dat je zeker bent van de koers. Het nadeel, je kunt pas op die datum over het bedrag beschikken en je moet het hele bedrag meteen ophoesten.

Bij EBURY kun je een open termijn contract afsluiten. Als je weet dat je op jaarbasis bv 100.000 USD zal nodig hebben, dan sluit je een open termijn contract af aan de meest gunstige koers. Het voordeel is dat dit bedrag beschikbaar is zonder dat je de hele hap moet betalen.

Je hebt maar 1 verplichting. Het hele bedrag moet ten laatste op de vervaldatum zijn opgenomen. Het is echter wel meteen beschikbaar.

VoorbeeldJe sluit een contract af voor 100.000 USD dat vervalt op 31 december 2021 aan een koers van 1,85. Je krijgt per maand een factuur van 2000 USD. Dan gebruik je dit potje. Je betaalt maar hetgeen je ervan gebruikt. Dus 1688 Euro per transactie. De rest blijft veilig in je cashflow.

goedkoop internationaal betalen
Klik op het logo voor de brochure van Ebury.

Trade Finance

Dit is wat complexer. In het kort komt het erop neer dat EBURY je import gratis financiert gedurende 150 dagen. Voor meer info klik hierboven voor de brochure.

Je kunt met bovenstaande informatie je winstmarge niet alleen verzekeren maar ook nog verhogen zonder aan je cashflow te raken. Dit is geen win –  win situatie. Dit is een WIN – WIN – WIN situatie. In deze moeilijke tijden kom je dat dus niet veel tegen.

Wil je meer info? Contacteer me dan op 050621052. Dan kan ik meteen op een aantal vragen antwoorden en je in verbinding brengen met de juiste contact persoon.