Goedkoop internationaal betalen met Ebury

Het zou me niet verwonderen dat je de haren uit het hoofd trekt of plat achterover valt als je op je bankrekening de kosten ziet die een bank je aanrekent voor een betaling buiten de SEPA zone.

Gemiddeld 60 Euro of meer voor een transactie? Vroeger was dit gewoon. We wisten niet beter. Laat me je even iets wijzer maken. Je kan probleemloos, betrouwbaarder, sneller en vooral goedkoper internationaal betalen.

Ebury helpt haar klanten al van 2009 om goedkoop internationaal te betalen. Deze instelling doet je wellicht geen belletje rinkelen. Het kan wel het winst belletje van je kassa laten rinkelen.

Bij EBURY spaar je meer dan één keer geld uit.

  • je krijgt een betere koers dan wat je vertrouwde bank je geeft;
  • een transactie kost je maximaal 5 Euro en is gratis vanaf 3000 Euro;
  • je kan open termijn contracten afsluiten;
  • trade finance waarbij je een financiering van 150 dagen krijgt.


Betere koers

Goedkoop internationaal betalen begint met de koers. De koers die je van Ebury krijgt ligt lager dan wat je van je bank krijgt. Dit kan op voor bepaalde munten een serieus verschil maken. Ze kunnen ook betalingen uitvoeren in exotische munten zoals de CFA, de Nigeriaanse  Naira, de Thaise Baht en de Chinese Yuan Renminbi. Dit voorkomt dat je dubbele wisselkoersen moet betalen. Want de meeste banken zetten dit om van Euro naar Dollar of Pond en dan pas naar de munteenheid van je begunstigde. Telkens rekenen ze wel wissel commissie en andere kosten aan.

Kost van de transactie

De kost van de transactie bepaalt het goedkoop internationaal betalen. Ja, je leest het goed. Voor kleine bedragen is dit slecht 5 Euro. Alle kosten zoals SWIFT, wissel commissie etc. zijn inbegrepen in de koers die je krijgt. En die is meteen al lager dan bij je bank. Enig idee hoeveel je uitspaart voor een betaling van 1000 USD. Ik zie toch al een verschil van ruw weg 55 Euro per transactie.

 

Open termijn contracten

De traditionele manier om je verkoopprijs te beschermen tegen koerswijzigingen is het afsluiten van een termijncontract. Je maakt een overeenkomst met je bank dat je een bepaald bedrag aan een bepaalde koers aankoopt op een vooraf afgesproken datum. 

Het voordeel is dat je zeker bent van de koers. Het nadeel, je kunt pas op de afgesproken datum over het bedrag beschikken en je moet het hele koopbedrag meteen ophoesten. En wat gebeurt er als je ondertussen opnieuw een bedrag in die valuta nodig hebt? Ja inderdaad, koers van de dag en je wordt de volle pot aangerekend.

Bij EBURY kun je een open termijn contract afsluiten. Als je weet dat je op jaarbasis bv 100.000 USD zal nodig hebben, dan sluit je een open termijn contract af aan de meest gunstige koers. Het voordeel is dat dit bedrag onmiddellijk beschikbaar is zonder dat je de hele hap meteen moet betalen.

Je hebt maar 1 verplichting. Het hele bedrag moet ten laatste op de vervaldatum zijn opgenomen. Het is echter wel meteen beschikbaar.

VoorbeeldJe sluit een contract af voor 100.000 USD dat vervalt op 31 december 2021 aan een koers van 1,12. Je betaalt je facturen met dit potje. en je betaalt maar hetgeen je ervan gebruikt. Is het een factuur van USD 2000, Dan betaal je 1790 Euro per transactie. De rest blijft veilig in je cashflow.

goedkoop internationaal betalen
Klik op het logo voor de brochure van Ebury.

Trade Finance

Dit is wat complexer. In het kort komt het erop neer dat EBURY je import gratis financiert gedurende 150 dagen. Voor meer info klik hierboven voor de brochure.

Je kunt met bovenstaande informatie je winstmarge niet alleen verzekeren maar ook nog verhogen zonder aan je cashflow te raken. Dit is geen win –  win situatie. Dit is een WIN – WIN – WIN situatie. In deze moeilijke tijden kom je dat dus niet veel tegen.

Geïnteresseerd om uit te sparen op de kost van je internationale transacties? Transacties met Ebury geven meer financiële zekerheid, verminderen kosten en bieden een concurrentieel voordeel.

Meer weten? Vul onderstaand formuliertje in. Je wordt dan gecontacteerd door een medewerker van Ebury.

Ik heb interesse in een mogelijke samenwerking met Ebury. Wilt je me